Weekend Festivalilta uusia julkistuksia – Muun muassa Pihlaja, BESS ja Jesse Markin!

10-vuotisjuhlavuottaan heinäkuun 1.-3.7.2022 Hämeenlinnan Kantolan tapahtumapuistossa juhlivan Weekend Festivalin ohjelmaan on lisätty joukko kovassa nosteessa olevia kotimaisia artisteja.

Weekend Festivalissa nähdään ensi kesänä monipuolinen kattaus niin kansainvälisiä huippuja eri musiikkigenreistä, kotimaisia kärkinimiä kuin myös nousevia artisteja. Festivaalin tuoreita kiinnityksiä ovat Averagekidluke, BESS, Ege Zulu, Etta, F, Jambo, Jesse markin, Kiki, Lauri Haav, Louie Blue, Madboiali, Mary Ann Hawkins, MC KOO, NCO, Pihlaja, Sebastian Noto, Sexmane ja Turisti.

Festivaalin YleX-lavalle nousee muun muassa juuri YleX vuoden 2022 läpimurtoartistiksi valittu, vakuuttavia kokonaisuuksia julkaissut ja suvereenisti räppäävä Ege Zulu sekä monipuolisuudellaan ihastuttava Etta, joka julkaisi genrerajoja rikkovan debyyttialbuminsa Tyttö kesäkuussa 2021 ja vakiinnutti sen myötä asemansa yhtenä tämän hetken mielenkiintoisimpana artistina. 

Lisäksi festivaalissa nähdään myös R&B-musiikin tyylilajeja taidokkaasti ja persoonallisesti yhdistävä laulaja-lauluntekijänä tunnettu, vuonna 2020 Emma-gaalassakin Vuoden tulokkaaksi ehdolla ollut Pihlaja, sekä lukuisista kulta- ja platinahiteistään tunnettu tämän vuoden UMK:stakin tuttu pop-artisti BESS, joka pitää tällä hetkellä hallussaan Suomen singlelistan kärkisijaa kappaleellaan Ram Pam Pam. Heidän ohellaan Hämeenlinnassa kuullaan myös Indiekomeetta Jesse Markinia, jonka musiikin tyylilajeja erittäin tyylitajuisesti yhdistelevä pitkäsoitto NOIR on ollut todellinen arvostelumenestys. NOIR poiki Markinille myös Emma-ehdokkuuden Vuoden rock- kategoriassa.

YleX mukana kuratoimassa

Weekend Festivalin festivaalialueen neljä eri esiintymislavaa tarjoavat monipuolisesti musiikkielämyksiä ja 10.2. julkaistut artistit tulevat esiintymään Weekend Festivalin YleX-lavalla, jota YleX on ollut mukana kuratoimassa.

Weekend Festivaalin lavoilla nähdään ulkomaisista artisteista muun muassa Post Malone, David Guetta, Tove Lo, Nina Kraviz, Rezz, Tchami ja Zhu. Festivaaliin on jo aiemmin kiinnitetty myös kotimaisia kärkiartisteja, kuten esimerkiksi JVG, Sanni ja Pyhimys. Kaiken kaikkiaan Weekend Festival tuo Hämeenlinnan Kantolan tapahtumapuistoon tulevana kesänä yli 80 artistia ja lisää artistijulkaisuja on luvassa kevään aikana. Festivaalin liput saatavilla Ticketmasterista.

10.2. julkaistut Weekend Festivalin artistit:

AVERAGEKIDLUKE
EGE ZULU
ETTA
BESS
F
JAMBO
JESSE MARKIN
KIKI
LAURI HAAV
LOUIE BLUE
MADBOIALI
MARY ANN HAWKINS
MC KOO
NCO
PIHLAJA
SEBASTIAN NOTO
SEXMANE
TURISTI

Aiemmin julkaistut artistit:

POST MALONE
DAVID GUETTA
BOY PABLO 
CLEDOS
IBE
JAY1
JVG
NINA KRAVIZ
PI’ERRE BOURNE
PYHIMYS
REZZ
SANNI
SURF CURSE
TCHAMI
TOVE LO
YEBOYAH
ZHU