Weekend Festival järjestetään Hämeenlinnan Kantolan tapahtumapuistossa 1.-3.7.22. Viikonloppuna hellelukemat kipuavat jopa 30 asteeseen, joten aurinkorasvaa ja vettä on hyvä pitää mukana.

Auringolta suojautuminen

Porottavalta auringolta on tärkeää suojautua. Festivaalialueelle saa tuoda max 500ml kokoisen aurinkorasvan mukana. Kuumuudessa myös nesteytys on tärkeää. Muovisen vesipullon voi tuoda tyhjänä festarialueelle, metalliset ja lasiset pullot ovat kiellettyjä turvallisuussyistä. Tyhjän juomapullon voi täyttää vesipisteellä, joka löytyy festivaalialueen pääsisäänkäynnin läheisyydestä. Vesipisteellä on useampi hana. Porteilla ja vesipisteellä sumutetaan lisäksi vettä viilennykseksi.

Festivaalille on rakennettu varjoisia paikkoja ja istumapaikkoja. Lisäksi telttalava, Future Stage ja osa ravintolamaailmasta on katettua tilaa.

Järjestäjä suosittelee festarikävijöitä varautumaan säähän sopivilla vaatteilla ja asusteilla: mukavilla kengillä ja auringolta suojaavilla päähineillä. On myös hyvä varata pieni käsidesi mukaan.

Turvallisuus

Turvajärjestelyillä huolehditaan siitä, että Weekend Festival on turvallinen paikka jokaiselle. Ne kattavat festivaalialueen lisäksi Weekend Village -majoitusalueen sekä parkkialueen. Tapahtumassa työskentelee satoja järjestyksenvalvojia, ja poliisin sekä pelastusviranomaisten kanssa tehdään tiivistä yhteistyötä tapahtuman aikana. Avun tarpeessa voi kääntyä ensiaputyöntekijän tai turvahenkilökunnan puoleen, joiden tehtävänä on olla välittömänä apuna.

Festivaalialueen ensiapupiste sijaitsee pääsisäänkäynnin läheisyydessä.

HAMK-kohtaamispaikka sijaitsee telttalavan edessä. WOOV-sovelluksen voi ladata täältä – WOOVin avulla näkee myös muun muassa missä muu seurue liikkuu.

Arvotavarat on suositeltavaa jättää narikkaan. Narikat löytyvät sisäänkäyntien yhteydestä. VIP-narikka on ilmainen.

Suosittelemme, että kävijät tutustuvat etukäteen sallittujen ja kiellettyjen esineiden listaan, jotta turvatarkastus sujuu jouhevasti. Kiellettyjä esineitä ovat muun muassa lasipullot, purkit ja tolkit (sisällostä riippumatta), polkupyörat, potku- ja skeittilaudat, retkituolit, lastenrattaat ja –vaunut sekä luonnollisesti alkoholituotteet ja huumaavat aineet sekä räjähteet, ampuma-, terä- ja lyömäaseet.
Lista löytyy tarkemmin täältä.

Kulkeminen alueella ja muuttuvat liikennejärjestelyt

Siirtymiseen festivaalialueella ja sen ulkopuolella kannattaa varata aikaa, jotta vältytään turhalta ruuhkalta. Järjestäjä pyytää festarikävijöitä jonottamaan rauhassa omaa vuoroa erityisesti sisäänkäynneillä.

Weekend Festival aiheuttaa muutoksia Kantolan alueen liikennejärjestelyissä.
Liikennejärjestelyillä on pyritty varmistamaan alueen jouheva ja turvallinen liikenne niin festarikävijöille kuin alueen yrityksille ja asukkaille liikenteenohjaajien turvin. Parikymmentä liikenteenohjaajaa toimii alueella ja lähikaduilla läpi tapahtuman. Alueen kadut suljetaan ylimääräiseltä liikenteeltä.

Majoitusalue sijaitsee Vanajan kirkon vieressä Salomäentien varressa. Alueelta on jalankulunohjaus jalankulkureittejä pitkin Myllärinkadulle ja sieltä tapahtuma-alueelle.

Pysäköinti on kielletty kadunvarteen ja maastoon koko tapahtuma-alueella aluepysäköintikielto-merkein. Alueen parkkipaikat asiakkaille sijaitsevat HAMKin pihalla, ja sieltä on jalankulunohjaus 10-tien jalankulkureittejä Myllärinkatua pitkin tapahtuma-alueelle.

Weekend Festivalin festaribusseilla pääsee liikkumaan kätevästi juna-aseman ja festivaalialueen väliä. Bussi kulkee rautatieasemalta festivaalin pääportille ja ne liikkuvat non-stop periaatteella: Hämeenlinnan rautatieasemalta festarialueelle klo 12.00- 23.00 ja festarialueelta takaisin klo 18.00-02.00 saakka perjantaina ja launtaina, klo 00.00 saakka sunnuntaina.

Festaribussiliput ovat myynnissä täällä.

VR lisävuorot kulkevat Helsinkiin, Tampereelle, Turkuun, Lahteen ja Ouluun.

Muuttuneista liikennejärjestelyistä ja kävelyreiteistä voi lukea lisää täältä.

Ennen kaikkea Weekend Festivalin järjestävät kannustavat ottamaan roiman annoksen hyvää mieltä mukaan, pitämään kaverista huolta ja nauttimaan turvallisesti Weekend Festivalin kymmenvuotisjuhlasta.