Vermon tapahtumapuistossa järjestettävä Weekend Festival aiheuttaa muutoksia alueen liikennejärjestelyissä.

Rajoitukset astuvat voimaan perjantaina 4.8. noin kello 13.00 ja loppuvat 6.8. noin kello 02.00.

Liikennejärjestelyillä on pyritty varmistamaan alueen jouheva liikenne niin festarikävijöille kuin alueen yrityksille ja asukkaille liikenteenohjaajien turvin. Alueella ja lähikaduilla on liikenteenohjaajia läpi tapahtuman. Turvallinen liikenne ja kulku on ollut suunnitelmassa ensiarvoisen tärkeää. Tämä tarkoittaa sitä, ettei pääportin ympärille synny liikaa liikennettä ja hyvillä järjestelyillä taataan turvallinen saapuminen ja poistuminen festivaalialueelle.

Muutokset liikenteessä

Tapahtuman ajaksi Vermontie suljetaan osittain liikenteeltä, liikenneympyröiden väliseltä alueelta. Joukkoliikenne kulkee Vermontiellä normaalisti. Työpaikka- ja asuinliikenne on alueella edelleen normaalisti sallittua. Kaarlo Sarkian kadun ja Uuno Kailaan kadun asukkaille on jaettu pysäköintilupa, jonka esittämällä he pääsevät ajamaan koteihinsa.

Pysäköinti ja kulkeminen alueella

Kaarlo Sarkian kadun ja Uuno Kailaan kadun asukkaille on jaettu pysäköintilupa, jolla pääsee ajamaan oman autonsa mainituille kaduille ja pysäköimään sen omalle pysäköintialueelle. Lupa ei koske edellä mainittujen katujen asukkaiden pysäköintialueiden lisäksi muita alueita.

Weekend Festival suosittelee kävijöitä saapumaan julkisilla liikennevälineillä. Mäkkylän asema on tapahtuma-alueen lähin asema. Festivaali suosittelee käyttämään poistuessa myös Leppävaaran (Sello) asemaa. Tapahtuman aikana ajetaan lähijunien lisävuoroja. A-juna kulkee kymmenen minuutin välein. Perjantaille ja lauantaille on lisätty junia myös L- ja U -linjoille. Lisävuorot löytyvät reittioppaasta, jota voivat asiakkaat hyödyntää matkojen suunnitteluun.

Festivaalialueella ei ole erillistä parkkialuetta autoilijoita varten. Pyörällä saapuville on varattu pyöräparkki. Pyöräparkki sijaitsee Uino Kailaan kadun ja Vermontien risteyksessä lähellä festivaalin pääsisäänkäyntiä.