Stormzy liittyy kymmenvuotisjuhlaansa viettävän festivaalin tähtikaartiin. Festivaalin lavoilla nähdään myös Elley Duhé ja Isaac Sene sekä Pehmoaino. Weekend Festivalia juhlitaan 1.-3.7.2022 Hämeenlinnan Kantolan tapahtumapuistossa.

Stormzy on yksi Ison-Britannian inspiroivimmista ja vaikutusvaltaisimmista kulttuurihahmoista. Stormzy saapuu esiintymään Weekend Festivaaliin suuren kysynnän saattelemana: tähti on esiintynyt Suomessa viimeksi vuonna 2017, ja julkaissut sittemmin lukuisia hittibiisejä sekä albuminsa ”Heavy Is The Head”, jonka kappaleita ei livenä ole päästy Suomessa kuulemaan. Albumi saavutti ykkössijan UK virallisella albumilistalla ja sitä on suoratoistettu maailmanlaajuisesti yli miljardi kertaa. Sen lisäksi, että artisti on underground-musiikkimaailman yksi suurista pioneereista, hänet tunnetaan myös tasa-arvoisuuden puolestapuhujana.

Festivaali saa myös kansainvälistä vahvistusta, kun Elley Duhé nousee lavalle. Yhdysvaltalainen laulaja-lauluntekijä Duhé tunnetaan voimaannuttavista sanoituksistaan ja hiteistään ”Immortal”, ”Middle of the Night” sekä ”Happy Now”. Artistia kuunnellaan Spotifyssa kuukausittain lähes 20 miljoonaa kertaa.

Siilijärveltä ponnistava Isaac Sene on monilahjakas artisti/lauluntekijä, jonka odotettu EP-levy julkaistiin helmikuussa 2020. Vuoden 2021 aikana Sene julkaisi kuuntelijoilleen uutta, kantaanottavaa musiikkia singelohkaisujen ”N-sana” ja ”Nälkä” muodossa. Modernia soul-vivahteista poppia, jossa kuullaan myös jazz-musiikin vaikutteita, esittävä Isaac Zene kilpaili tänä keväänä myös UMK-finaalissa kappaleellaan ”Kuuma jäbä”.

Persoonallista indievaikutteista popmusiikkia tekevä Pehmoaino on noussut singleillään ”sekaisin” ja ”rakasta mua” yhdeksi puhutuimmista uusista artisteista. Elokuussa 2021 julkaistu debyyttisingle “sekaisin” nousi YleX:n soittolistalle ja tulevana kesänä artisti nähdään ensimmäisillä festivaalikeikoilla.

Kymmenvuotisjuhlaa viettävän Weekend Festivalin artistikattaus tulee olemaan festivaalille ennennäkemättömän monipuolinen. Festivaali tuo Hämeenlinnaan tämän hetken suurimpia kansainvälisiä ja suomalaisia artisteja. Artistikattaus tulee pitämään yli 80 artistin voimin sisällään niin tanssi-, rap- ja popmusiikin kärkinimiä.

Kaikki lipputyypit ovat saatavilla Ticketmasterista, Tiketistä ja Lippu.fistä.

Kaikkien lipputyyppien hinta nousee 2.5.2022.