Weekend Festival 2022

Weekend Festivalin 10-vuotisjuhlavuosi on täällä

Weekend Festival 2022 tulee ensi kesänä olemaan mahtavampi kuin koskaan.

Weekend Festival järjestetään 1.-2.7.2022. Uusi paikka ja ensimmäiset artistit julkaistaan joulukuussa 2021.

Weekend Festival

Weekend-festivaalin tarina alkoi vuonna 2012, kun festivaalin ensimmäiset soinnut kuultiin Espoon Luukissa. Sen tavoitteena on olla kävijämäärältään Suomen suurimpia musiikkifestivaaleja, mutta ennen kaikkea olla myös tunnetuin suomalainen festivaali Euroopassa, niin tarjonnan kuin tunnelman puolesta.

Weekendin päämäärä on ollut alusta alkaen olla eurooppalaisin musiikkifestivaali Suomessa – ja sitä se tänä päivänä myös edustaa. Suomen lisäksi festivaalia on järjestetty myös Tukholmassa sekä Pärnussa.

Weekendissä on esiintynyt tähän mennessä yli 750 artistia eri puolilta maailmaa ja vuosien aikana Weekend on kerännyt yli 750 000 kävijää yhteensä yli 50 eri maasta. Weekend on palkittu YleX:n toimesta parhaana suomalaisena festivaalina neljä kertaa ja se on ollut ehdolla myös Europe Awards -listalla Euroopan parhaana festivaalina. Vuosien varrella Weekendissa on nähty maailman tunnetuimpia nykymusiikin artisteja, muun muassa Avicii, Alesso, Bastille, Calvin Harris, Chainsmokers, David Guetta, Lil Uzi Vert, Hurts, Rae Sremmurd ja The Prodigy.

1.-2.7.2022 vietetään Weekend-festivaalin 10-vuotisjuhlavuotta – ja se tulee olemaan suurempi kuin koskaan. ”Olemme tehneet juhlavuoden kunniaksi, mutta myös jatkoa ajatellen, isoja muutoksia. Meillä on uusi lokaatio ja huikeita artisteja tulossa ensi vuoden heinäkuussa”, kertoo Weekend Festivalin uusi Festival Director Martin Mustonen. ”Ensi vuodelle, mutta myös tulevien vuosien festivaaleja ajatellen, olemme tehneet isoja muutoksia. Meillä on uusi lokaatio ja myös aiempiin vuosiin verrattuna monipuolisempi artistikattaus. Tulemme myös järjestämään Weekend Festivalin 10-vuotis juhlavuoden kunniaksi erilaisia tapahtumia, kuten Justin Bieberin & Snoop Doggin tapahtumat. Haluamme tarjota pitkän tauon jälkeen ennennäkemättömän vuoden – sitä on varmasti odotettu.”

Weekend Festivalin uusi paikka ja ensimmäiset artistit julkaistaan joulukuussa 2021.