FESTIVAALIOPAS

Weekend – 5.-7.8.2021, Helsinki

Weekend juhlii 10 -vuotisjuhlaansa 5.-7. elokuuta Helsingissä, Käpylän liikuntapuistossa. Yhdeksi Suomen suurimmaksi festivaaliksi vakiintunut Weekend asettuu uuteen kauniiseen kotiin, joka on vain kivenheiton päässä Helsingin ytimestä.

JÄRJESTETÄÄNKÖ WEEKEND VARMASTI ENSI KESÄNÄ?

Weekendin järjestelyt etenevät tällä hetkellä normaalisti ja ensimmäiset esiintyjät Weekendin avauskonserttiin – Almost Weekend:iin – torstaille 5.8. on julkaistu. 

Maailmanlaajuinen koronapandemia on aiheuttanut tapahtuma-alalle suurta epävarmuutta, joka vaikuttaa myös meihin. Vaikka elämä pandemian varjossa onkin epävarmaa, viruksesta ja sen käyttäytymisestä opitaan koko ajan lisää. Seuraavaan Weekendiin on vielä pitkä matka. Olemme vakuuttuneita, että siihen mennessä suuria ulkoilmafestivaaleja on mahdollista juhlia turvallisesti. Lääketieteelliset ratkaisut kehittyvät ja viruksen torjunnasta opitaan koko ajan lisää.

Vastuullisuus tulee näkymään entistä tiiviimmin tekemisemme keskiössä. Tulemme panostamaan laajalti tapahtuman terveysturvallisuuteen ja hygieniaratkaisuihin, sillä tärkeintä meille on kaikkien kävijöidemme hyvinvointi. Muun muassa tämän vuoksi kesän 2021 Weekend ei tule olemaan aivan samanlainen kuin edeltäjänsä.

Festivaalilla koetut yhteenkuuluvuuden ja onnen tunteet tulevat meille kaikille tarpeeseen näiden poikkeusolojen jälkeen. 

TULEVATKO KAIKKI ULKOMAISET ESIINTYJÄT FESTIVAALILLE, JOS SE JÄRJESTETÄÄN? MITÄ JOS JOKU ESIINTYJÄ PERUTAAN?

Kaikki esiintyjämme ovat toistaiseksi sitoutuneita saapumaan Weekendiin. Mikäli jostain syystä yksittäisen artistin on mahdotonta saapua esiintymään esimerkiksi matkustusrajoituksesta tai muusta syystä johtuen, pyrimme tietenkin löytämään mahdollisimman pian korvaavan artistin tilalle.

Tällä hetkellä matkustusrajoituksia on paljon, mutta rajoitukset muuttuvat koko ajan ja työntekoon liittyvä matkustaminen on pysynyt käytännössä koko ajan sallittuna. Esiintymään saapuvalla muusikolla on oikeus tulla Suomeen töihin. Karanteenivaatimukset voivat tätä hankaloittaa, mutta niidenkin suhteen tilanne elää suuresti.

Myös lentoyhteydet Suomeen ovat vaihdelleet pandemian aikana paljon, mikä aiheuttaa kansainväliselle liikkuvuudelle haasteita. Matkailuala etsii kuitenkin kuumeisesti ratkaisuja, jotta matkustaminen on mahdollista turvallisesti ja uskomme, että tämänkin suhteen tilanne on ensi kesänä paljon parempi kuin tällä hetkellä.

SAANKO RAHANI VARMASTI TAKAISIN, JOS FESTIVAALI PERUTAAN 2021?

Mikäli Weekend jouduttaisiin kokonaan perumaan, liput hyvitetään asiakkaille lippukauppojen toimitusehtojen mukaisesti ja rahat saa takaisin lukuun ottamatta lippukaupan palvelumaksua. 

ONKO WEEKENDIIN TURVALLISTA TULLA 2021?

Kaikki järjestelyt tähtäävät siihen, että vuonna 2021 kaikkien, sekä yleisön, artistien että henkilökunnan, on ehdottoman turvallista tulla juhlimaan kymmenettä Weekendiä. Seuraamme maailmalla tehtävää tutkimusta ja innovaatioita, jotka rakentuvat tapahtumien ympärille, ja teemme niin kansainvälistä kuin kotimaista yhteistyötä turvallisen tapahtumajärjestämisen kehitystyössä. Suunnittelutyötä tehdään paljon turvallisen tapahtumajärjestämisen ympärillä ja erilaisia toteutusvaihtoehtoja kartoitetaan jatkuvasti.

Jäikö jokin asia askarruttamaan? Kysy meiltä sähköpostilla info(at)wknd.fi tai sosiaalisen median kanavissa. Päivitämme usein kysyttyjä kysymyksiä myös jatkossa tälle sivulle.

Sign up for newsletter

Stay in on our secrets. Sign up right here, and you'll stay in the know.